Warning: preg_match(): Compilation failed: group name must start with a non-digit at offset 8 in /var/www/html/includes/MagicWord.php on line 592
Pim1202-week1-opdracht - Project Interactieve Media

Pim1202-week1-opdracht

From Project Interactieve Media

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Line 26: Line 26:
* [http://www.few.vu.nl/~mhn296/pim/ass1/index.html Interactive video]
* [http://www.few.vu.nl/~mhn296/pim/ass1/index.html Interactive video]
 +
 +
Hieronder staat het stroomschema van de interactive video
 +
 +
[[Image:graph.png]]

Revision as of 15:43, 11 June 2012

Voor opdracht 1 hebben wij een interactieve video gemaakt om het gebruik van het openbaar vervoer te promoten. Veel mensen ergeren zich aan het filerijden en zijn niet zich bewust van dit alternatief. Speciaal hiervoor hebben wij de “Hoe OV georiënteerd bent u?” graadmeter gemaakt. Deze video is gemaakt vanuit een pro-OV perspectief en zou bijvoorbeeld door de NS gebruikt kunnen worden als een reclamecampagne of een enquête. Het doel is hoe dan ook er voor zorgen dat meer mensen gebruik maken van de trein en de auto thuis laten.

De doelgroep van deze video is in eerste instantie de grote groep forenzen die Nederland kent. Vaak reizen zij tientallen kilometers per dag om van huis naar werk te komen en vice versa maar doen zij hier door de drukte op de autowegen erg lang over wat voor ergernis zorgt. Ook voor mensen die niet zo vaak reizen of niet tijdens de spits reizen kan deze applicatie van belang zijn, vaak kan reizen met het OV ook voor hen tijd of geld besparen.

De interactie in de video gebeurt door middel van verschillende vragen, gebruikers krijgen fragmenten uit het verleden te zien en krijgen naar aanleiding hiervan vragen. De fragmenten die de gebruikers te zien krijgen zijn echter voor alle opties hetzelfde alleen is de volgorde anders. De keuzes die de gebruiker maakt tijdens de video leiden uiteindelijk tot een totaalscore die aangeeft hoe OV georiënteerd de gebruiker is. Een hogere score betekent dat de gebruiker beter op de hoogte is van de voordelen van het spoor gebruiken.

Door gebruik te maken van een interactieve video verwachten wij dat door de interactie mensen meer aandacht hebben voor de inhoud van de video. Gebruikers slaan doordat ze er mee bezig zijn beter de inhoud op dan als ze alleen een normale webpagina zouden krijgen. Als de video als enquête ingezet wordt dan kunnen mensen terwijl ze een interessante video bekijken op een laagdrempelige manier de vragen beantwoorden.

Hieronder staat het stroomschema van de interactive video

Image:graph.png

Personal tools